Lifestyle so Simou – Tetovania a piercingy

Tetovania a piercingy sú ešte stále istým trendom a má ich čím ďalej tým viac ľudí. Práve preto sme sa presunuli priamo do tetovacieho štúdia za profesionálmi a zístime o týchto formách zdobenia tela.

História moderného tetovania začala cestami amerických námorníkov, ktorí pri plavbách narazali na rôzne domordé kmene a následne to preniesli do kultúry. Aj teraz majú tetovania pre ľudí hlbší alebo estetický význam.

Práca tatéra vôbec nie je jednoduchá a aj oni vždy prikladajú ruku k samotnému dielu. Tak ako aj pre zákazníka, tak aj pre nich je dôležitá príprava.

Ak ste počuli niekedy o 5 ročnom “dočasnom” tetovaní tak tomu neverte. Je to len mýtus. Piercing síce navždy mať nemusíte, ale kerku áno. Odstrániť si ju potom viete len pomocou lasera.

Prejdime na zaujímavosti, ktoré určite zaujímajú aj mnohých z vás. Napríklad, kde všade sa môžete dať potetovať.

Paradoxom je, že Juraj je známy ako tatér bez keriek. Aj keď telo nemá ničím zdobené, chceli sme vedieť či sú tetovania kvázi drogou pre ľudí.

Často môžeme v tetovacom štúdiu naraziť aj na niekoho, kto sa venuje piercingom. Tie majú takisto ako tetovania skrášľovaciu funkciu s cieľom nosiť rôzne šperky na menej tradičných miestach.

O tom, čo dnes frčí, aké sú súčasné trendy a čo si ľudia najčastejšie dajú robiť sme sa opýtali Jaroslava a Ely.

Tetovania a piercingy sú veľmi zaujímavé a istým spôsobom naozaj zdobia telo. Pri výbere kerky by však každý mal brať ohľad na fakt, že si ich dáva robiť na celý život.

Komentáre