Lifestyle so Simou – Tipy na plesovú sezónu

Plesová sezóna sa nám oficiálne začala a my vieme, aké potrebné sú prípravy na akýkoľvek ples. Samozrejme nielen pre ženy, ale aj pánov. Preto sme zašli do salónu so šatami a smokingmi, ale poradíme Vám aj v oblasti makeupu či strihu u barbera. Toto všetko je veľmi dôležité avšak viac už uvidíte v našej relácii.

Začneme prv pánmi, ktorí možno si myslia, že príprava na ples sa ich netýka. Avšak opak je pravdou. Dôležité je si vybrať ten správny smoking a doplnky.
V doplnkoch to majú páni o niečo jednoduchšie. Manžetové gombíky sú takým základom a hodinky sú povolené len ak je čierny remienok aj ciferník.

Opýtali sme sa aj niekoľko zaujímavostí, ktoré ste možno páni ani nevedeli.

Ďalšou alternatívou je aj frak. Ten je najhonosnejší typ obleku avšak frak sa oblieka pokiaľ sa otvára plesová sezóna napr. na plese v opere. Za žiadnych okolností na ples neoblečte klasický oblek.

Pre mužou je dôležitou súčasťou príprav na ples aj návšteva barbera teda holičstva. My sme sa s kamerou tiež v jednom pánskom salóne zastavili.

Určite sa zhodneme, že páni niekedy strávia pred zrkadlom viac času ako my ženy. Veď aj návštevy u barbera sú pravidelnejšie ako u kaderníčky. Preto sme sa majstrov spýtali, či je to pravda.

Nestačí však mať v deň plesu len fresh cut, ale nezabúdajte hlavne na styling. Ten viacerí podceňujú.

A dosť bolo o gentlemanoch. Prejdime rovno k nám ženám. Hlavne my si dávame na výzore záležať na takýchto spoločenských akciách.

My už sme sa rovno pustili do samotného líčenia. Začali sme krémom a podkladovou bázou na očné tiene aby nám makeup po celý večer vydržal. Nika pre mňa zvolila hnedo-dymové líčenie, ktoré je úplne neutrálne. Zdôraznila, že je potrebné používať kvalitné produkty.

Hitom plesového líčenia sú samozrejme trblietky a trblietavé tiene. Tie makeupartistka vyberá podľa šperkov a doplnkov. Postupne sme naniesli makeup a upravili obočie. Ďalším dôležitým prvkom je kontúrovanie, ktoré vyzdvihne podstatné črty tváre.
Nesmieme zabudnúť hlavne na highlighter.

A už prechádzame na koniec nášho líčenia. Linka, púder, špirála, rúž a fixačný spray.

Maťka vyberala šaty, ktoré sa bežne na plesy nosia. Každé sú niečím výnimočné a záleží už len na vkuse. My sme si ich aj s radosťou vyskúšali aby sme videla ako sedia na postave.

Nakoniec sme vyskúšali aj tie odvážne posledné biele šaty.
Maťka je odborníčka a preto sme sa ju aj tak trošku na konci vyspovedali.

Nebojte sa, všetci chápu, že ples je jednorázová udalosť. Šaty si viete požičať ale samozrejme aj zakúpiť.

Dúfame, že ste sa aj niečím inšpirovali. Ak vás čaká v najbližšej dobe nejaký ples, určite zvoľte tie správne šaty, líčenie , strih a smoking. Avšak dôležité je aby ste si večer užili a preto vám prajeme príjemnú zábavu.

Komentáre