V PresilovKE – Branislav Rapáč

„Basketbal je pre mňa šport číslo 1, hokej je na 2. mieste. Ten beriem ako zamestnanie, ktoré ma zároveň veľmi baví,“ priznal Branislav Rapáč, hokejový útočník HC Košice.

Útočník HC Košice Branislav Rapáč má široké spektrum záujmov a patril k dlhodobo očakávaným hosťom relácie „V presilovKE.“ Hráč v najlepších hokejových rokoch, so zaujímavými skúsenosťami, názormi a milujúci basketbal. Okolnosti to zariadili tak, že Braňo prišiel do štúdia TelKE krátko po tragickej smrti basketbalovej legendy Kobeho Bryanta. „Dozvedel som sa to po zápase v Banskej Bystrici. Dosť ma to zasiahlo, následnú noc som spal veľmi zle, prakticky vôbec,“ priznal. O basketbale má mimoriadne znalosti, tento šport dokonca pomenoval ako číslo 1 vo svojom živote, hokej dal až na 2. miesto, avšak s dodatkom: „Hokej ma živí, je to moja práca. Mám ho dosť cez deň, takže vo voľnom čase sa snažím sledovať niečo iné. Basketbal milujem odmalička, v lete ho hrávam a keď sa dá, tak aj chodím sledovať zápasy slovenskej ligy.“
Reč bola aj o Braňovom vzťahu k móde, ale aj životospráve, konkrétne o jeho dlhodobej snahe znižovať svoju hmotnosť. Počas uplynulých 2-3 rokov schudol vyše 10 kg. Prečo? „Hokej sa vyvíja a kladie sa väčší dôraz na rýchlosť. A čím je hráč ľahší, tým vie byť rýchlejší. Korčuľovanie je dôležité a zvlášť v domácich zápasoch na veľkej ľadovej ploche v Steel aréne to viem oceniť,“ priznal.
Juniorské časy strávil v Třinci, vyskúšal si aj juniorskú súťaž v zámorí, hral v Martine, Nitre, Piešťanoch, Poprade, Liptovskom Mikuláši, ale aj v Pardubiciach. Zahral si aj na MS hráčov do 20 rokov, objavil sa aj v seniorskej reprezentácii. Vo veku 26 rokov sa blíži k vrcholnej forme kariéry, napriek tomu už myslí aj na život po hokeji. „Myslím na to, nechcem tým byť potom prekvapený. Mám rozbehnutých viacero vecí. Je niekoľko oblastí, v ktorých by som sa vedel realizovať, takže sa konca kariéry nebojím,“ poznamenal.
„V presilovKE“ sa vyjadril aj k svojej poverčivosti. Tá patrí takmer ku každému hokejistovi. Niektorí ju otvorene priznávajú, iní zahovoria, ale Braňo sa ochotne vyjadril aj k tejto téme: „Určité rituály, po ktorých sa mi v zápase darí alebo vyhráme, zopakujem. Pri zápasoch u súperov máme jeden spoločný s Jakubom Sujom.“ Aký? Sledujte „V presilovKE,“ dozviete sa..

Komentáre