V presilovKE – Jan Šťastný

Je mnoho tém, ktoré zaujímajú priaznivcov HC Košice a o žiadnej sa nebojí hovoriť. Športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný prezradil „V presilovKE“ mnohé zaujímavosti.

Po sezóne 2018/2019 došlo po dlhých rokoch k zmene na pozícii športového riaditeľa HC Košice. Na uvoľnenú stoličku prišiel Jan Šťastný. Jeho dovtedajšia manažérska kariéra sa odvíjala v českých kluboch, roky pôsobil po boku legendárneho Vladimíra Růžičku. Šťastného do príchodu do klubu poznal iba málokto z priaznivcov košického hokeja. Kroky nového šéfa športového úseku boli od úvodu zaujímavé a mnohým aj sympatické.

Prioritou bolo angažovanie nového trénera a hoci sa v zákulisí skloňovali rôzne mená, voľba napokon padla na Petra Draisaitla. Najmä v réžii tejto dvojice bolo následné budovanie kádra pre sezónu 2019/2020. „Po minulej sezóne neostala prakticky ani kostra tímu, celý sme ho museli nanovo budovať nanovo. Mali sme ambíciu vrátiť do kabíny jednotný jazyk, pretože vieme, že rôzne národnostné zloženie v predošlej sezóne nefungovalo ideálne. Preto sme išli česko-slovenskou cestou a angažovali sme hráčov v ideálnom hokejovom veku,“ uviedol Šťastný.

„V presilovKE“ menoval aj dvojicu hráčov, ktorých sa mu napriek úsiliu nepodarilo angažovať. Inak mal však pri oslovovaní posíl vysokú úspešnosť, s výnimkou spomínanej dvojice ho neodmietol prakticky nikto. Do kádra angažoval viacerých hráčov, s ktorými mal v minulosti pozitívne skúsenosti. Aj preto figurujú v súčasnom mužstve mená ako Dávid Skokan, David Květoň či Pavel Klhůfek.

Šťastný nemá na starosti iba športový úsek, ale v klube pôsobí aj ako šéftréner mládeže. Aj preto si uvedomuje, aké dôležité je zabudovávať mladých hráčov do kádra A-mužstva. „Nie je to však jednoduché, tlak na výsledky totiž robí svoje. V súčasnosti sa v klube aktívne rozprávame aj o zriadení tzv. farmárskeho tímu, ktorý by našim mladým hráčom uľahčil prechod do seniorského hokeja a zároveň by mali adekvátnu zápasovú vyťaženosť.

Spoločne s ďalšími členmi vrcholného manažmentu klubu pracujú aj na PR a marketingu klubu, ktorý je dôležitou súčasťou. „V presilovKE“ hovoril aj na tému zahraničných hráčov či o fanúšikoch, ktorých podpora je dôležitá a ktorých reakcie hráči i vedenie citlivo vnímajú. Jan Šťastný by mohol a vedel rozprávať o mnohých dôležitých témach súvisiacich s HC Košice, preto sa v našom štúdiu ešte určite objaví.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku