Domi Haly v telKE – VKV

Posvietili sme si na najväčšieho nepriateľa Košičanov, VKV!

V novej relácii Domi Haly v telKE, budete môcť pravidelne sledovať odpovede na otázky o „javoch a dianiach“ v Košickom regióne, na ktoré sa za vás svojsky povypytuje Dominik Haluška „ej kej ej“ Domi Haly.

VKV-čko“ 💨 je prvou témou, ktorej sa Domi Haly venoval. Aby sa o VKV-čku dozvedel čo najpresnejšie informácie, priamo z „prvej ruky“ pozval si do štúdia pani Ing. Helenu Hlavatú, PhD., klimatologičku SHMÚ.

VKV je fenomén, ktorý pozná snáď každý Košičan, a tak sa Dominik pani klimatologičky pýtal, čo ho spôsobuje, prečo v Košiciach tak fúka. Nezaujímalo ho však iba to. Zisťoval, čo by musel urobiť, ak by sa chcel stať takým výchýreným klimatológom, ako pani Ing. Helena Hlavatá, PhD. Aby pri svojej úvahe o štúdiu klimatológie nekupoval mačku vo vreci, povyzvedal od pani klimatologičky, ako vyzerá jej pracovný deň. Dozvedel sa nie len to, či pije kávu, ale aj to, že práca na SHMÚ obnáša viac ako len vysedávanie za počítačom.

Pani klimatologička bola skvelým hosťom, a Domiho niekedy nie práve najvhodnejšie otázky zvládla s humorom zodpovedať.
Ak chcete vedieť o klimatológii a VKV-čku aspoň toľko, koľko vie už aj Dominik, pozrite si prvý diel relácie Domi Haly v telKE!

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku