V presilovKE – David Růžička

SPOLUHRÁČ JÁGR I HOKEJ V KRAJINE LUKAŠENKA.

Hokejový obranca Košíc David Růžička porozprával „V presilovKE“ o nevšedných skúsenostiach.

Český hokejový obranca David Růžička patril v rodnom Kladne k výnimočnej generácii. Z jeho mládežníckych spoluhráčov sa viacero dostalo do NHL, David momentálne pôsobí v Košiciach. Dvakrát si zahral na MS hráčov do 18 rokov, dlhé roky pôsobil v českých súťažiach.

Až do roku 2017 bol kmeňový hráč Kladna, potom, ako 29-ročný, okúsil svoj prvý zahraničný angažmán. Zvolil si Bielorusko, v ktorom strávil rok. Soligorsk mu priniesol nielen zaujímavé hokejové skúsenosti, ale najmä životné. Vedenie HC Košice zaujal počas sezóny 2018/2019, ktorú strávil vo Zvolene. Pod Pustým hradom nemal v silnej konkurencii stabilné miesto, so svojím icetime-om nebol spokojný.

V lete 2019 ho kontaktoval športový manažér HC Košice Jan Šťastný, Růžičku oslovila ponuka a dnes je stabilnou súčasou „oceliarov.“ V Košiciach dostáva viac priestoru, do obrannej hry mužstva dodáva potrebné centrimetre a kilogramy.

V rodnom Kladne si zahral aj po boku legendárneho Jaromíra Jágra, ktorý aj vo veku 47-rokov naďalej hrá v najvyššej súťaži. „Je to najväčšia legenda klubu. Dá sa povedať, že nebyť jeho, možno by sa už ani nehral v Kladne profesionálny hokej. V najťažších rokoch mu práve Jardo výrazne pomohol,“ poznamenal David Růžička.

Sám seba považuje za skvelého speváka, ktorého však okolie nevie doceniť a tak si spieva najmä v aute. S typickým humorom sa vyjadril aj k svojim tanečným schopnostiam. Hosťom „V presilovKE“ bol iba deň po „zápase“ v Liptovskom Mikuláši. „Oceliari“ v ňom chceli nadviazať na vysoké víťazstvo 8:0 nad týmto súperom, no napokon sa zápas nekonal.

Dôvodom bola chyba chladiaceho systému, pre ktorý nebola časť ľadovej plochy zamrznutá a rozhodca ju tak uznal za nespôsobilú hokejového zápasu. „Bol to dobrý zápas. Tréner nám vždy zdôrazňuje, aby sme nerobili chyby a dnes sme konečne žiadnu nespravili. Sme spokojní,“ vtipne poznamenal David Růžička, ale vážnejšie dodal: „Je to škoda. Tešili sme sa na zápas a určite by sme mali väčšiu radosť z víťazstva klasickým spôsobom než takto.“

Komentáre